Workshops na school

De TechniekFabriek biedt workshops aan voor kinderen van 8-12 jaar met of zonder een autisme spectrum stoornis, die een bijzondere interesse in of talent voor techniek hebben. We geven ze de mogelijkheid om plezier te beleven aan techniek, en iets te doen waar ze gewoon goed in zijn. Dat is leuk, leerzaam en goed voor het zelfvertrouwen.

Samenstelling van de groepen

De TechniekFabriek streeft naar een evenwichtige samenstelling van de groepen:

  • kinderen met en zonder een autisme spectrum stoornis
  • leeftijd
  • geslacht

Plaatsing van kinderen in de groepen gebeurt dan ook naar inzicht van De TechniekFabriek, en niet strikt op volgorde van aanmelding. Lees meer over ons plaatsingsbeleid. 

Kosten

De kosten voor deelname bedragen over het algemeen 7€ per workshop. Workshopreeksen met hoge materiaalkosten zijn soms wat duurder. Plaatsing in een workshopgroep is pas definitief na betaling van het volledige bedrag.

Zijn de deelnamekosten een probleem voor u? De TechniekFabriek werkt samen met Stichting Leergeld. U kunt daar een aanvraag doen om  het hele workshopbedrag vergoed te krijgen. Vermeld dit svp bij de opmerkingen op het aanmeldformulier.

Veiligheid

Wij vinden veiligheid in het werken en in de omgang heel belangrijk. Lees hierover meer op de pagina over Veiligheid. 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops kan alleen via de formulieren op onze website.
Liever eerst een keer proberen? Wij organiseren enkele keren per jaar een Kennismakingsworkshop voor zowel de Techniek- als de Computerworkshops. De kinderen in de techniekgroepmaken dan in 1,5 uur een project waarbij ze kunnen ervaren hoe het er tijdens de Techniekworkshops aan toe gaat. In de Computergroep krijgen ze een “proeverij” van de activiteiten die we aanbieden op digitaal gebied.

Andere workshops

We zijn gestart met Techniekworkshops, later zijn daar ook Computerworkshops bijgekomen. We zitten nog vol plannen om het workshopaanbod nog verder uit te breiden. Houtbewerking? Electronica? Constructies van metaal? Natuurkundige en scheikundige proeven en projecten? Game ontwikkelen? Website bouwen? Wat ons betreft is er veel mogelijk. Wat vindt uw kind het meest interessant?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze verdere plannen met de Techniek- en Computerworkshops? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief