Vacature: begeleider Techniekworkshops

De Techniekfabriek verzorgt wekelijk techniekworkshops voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar (kinderen met en zonder autisme). We maken bijvoorbeeld een race-auto, een zaklamp, een tokkelboot, we demonteren oude apparaten, bewerken speksteen, doen natuurkunde proefjes etc etc.

Wekelijks verzorgen we workshops voor 7 groepen:

maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag tussen 15.30 en 17.00, zaterdag 10.30-12.00 en 13.30-15.00, en dinsdag- en woensdagavond van 19.00-20.30.

We werken met groepen van maximaal 8 kinderen. Daarbij zoeken we begeleiders (met en zonder technische affiniteit) die de kinderen helpen en ondersteunen, en die liefst ook willen helpen bij het voorbereiden van de workshops.

Per groep streven we naar 4 begeleiders. We verwachten een tijdsbesteding van maximaal 4 uur per week (of 4 uur per twee weken, gedurende 8 weken). Het is mogelijk meer of minder tijd te investeren.

De vrijwilligers beginnen een uur voor start van de workshops en houden een korte evaluatie na afloop. We zoeken mensen die graag hun waardevolle technische kennis willen delen, en het een uitdaging vinden om met deze kinderen, die vaak bijzonder talentvol in techniek zijn, te werken.

Kennismaken?

Wil je een keer komen kijken, om te ontdekken of het iets voor je is om vrijwilliger te worden bij de TechniekFabriek? Of heb je vragen over ons of wat we van je verwachten?

Neem gerust contact op via wens@techniekfabriekhouten.nl of kom eens langs op de donderdagavond tussen 19.30 uur en 21.30 uur (onze vaste “knutselavond” voor het voorbereiden van de workshops).

Aanstellingsbeleid

Stichting De TechniekFabriek werkt met kinderen. En dit vinden wij een serieuze aangelegenheid. Misbruik van kinderen, in welke vorm dan ook, willen we voorkomen. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat wij alleen met geschikte vrijwilligers werken.