Lekker Doen!: “Iedereen wilde mijn zwevende pen zien!”

Lekker Doen heeft als doel om kinderen in groep 6 van de basisschool die meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken succeservaringen te laten opdoen door het  maken van technische opdrachten. Dit in 9 bijeenkomsten, met een intensieve begeleiding ( 2 kinderen per begeleider).

De kinderen worden voorgedragen door de ib-ers en leerkracht van hun school/klas. De ouders worden hierin ook door de Techniekfabriek betrokken door een ouderavond bij de start en na iedere bijeenkomst een persoonlijke Nieuwsbrief.

Joey

Joey zit in groep 6. Hij hobbelt al jaren mee op school, blinkt nergens echt in uit, valt ook niet uit op leer- en sociaal gebied.

Zijn moeder zegt: “In de klas zitten kinderen in de Plusgroep en die krijgen extra aandacht. Kinderen die uitvallen krijgen ook  2 keer per week extra les. Mijn Joey heeft nooit wat!”

Joey mag om de 14 dagen op woensdagochtend naar de Techniekfabriek samen met een klasgenootje. De eerste keer maken ze onder begeleiding samen  een zwevende pen. De volgende bijeenkomst met de Dragstar (raceauto) maken komt hij al veel meer los. Hij vertelt de begeleider dat de kinderen van zijn klas om hem heen kwamen staan toen hij de zwevende pen demonstreerde. Nu stond hij eens in het middelpunt. Zijn juf liet hem vertellen over Lekker Doen – dat leidde meteen tot de vraag of er niet veel meer kinderen mochten komen!

Na het lezen van de Nieuwsbrief met daarin een foto van een zagende Joey bedankte zijn moeder ons omdat ze een trotse Joey thuis had gekregen die de pen meteen ook aan opa en oma wilde laten zien!