Ieder op z’n eigen niveau

Uitdagend, maar haalbaar – plezier staat voorop

Kinderen die voor het eerst deelnemen aan een workshopreeks moeten nog veel basistechnieken leren in vergelijking met kinderen die al langer meedoen. Ook leeftijd en eigenschappen van de kinderen bepalen mede welke projecten voor een kind geschikt en uitdagend zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om verschillende projecten aan te bieden aan jongere of oudere, en ervaren of minder ervaren kinderen. We werken met Rode, Gele, Blauwe en Paarse groepen. 

Wij kijken naar hoe het kind zich in de workshops ontwikkelt en plaatsen het in de meest geschikte groep: de groep waarin hij of zij met succes interessante en uitdagende projecten kan uitvoeren. Het aantal gevolgde reeksen of de leeftijd zijn hierin mede bepalend, maar niet altijd doorslaggevend.

Rode groep

Kinderen die beginnen bij de TechniekFabriek maken zich onze werkwijze eigen in de rode instroomgroepen. Ze leren er basistechnieken en leren de belangrijkste gereedschappen te hanteren. Ze krijgen veel begeleiding. De projecten zijn kort en niet te complex zodat ze veel plezier hebben in het resultaat.

Gele groep

Kinderen die één of een aantal reeksen hebben meegedaan, zijn al wat vaardiger met gereedschappen en doorzien sneller de bedoeling of aanpak van een project. Ze verdiepen hun technieken en vaardigheden en krijgen langere en iets complexere projecten waar ze meer zelfstandig aan werken.

Blauwe groep

Kinderen met veel (TechniekFabriek-)ervaring, of kinderen die door hun leeftijd of intelligentie sneller de projecten doorzien en al aardig handvaardig zijn, werken in Blauw aan pittige projecten met veel stappen en handelingen. We dagen ze uit om zo zelfstandig mogelijk te plannen en te werken, en steeds handiger en slimmer te worden in hun aanpak.

Paarse groep

Deelnemers mogen tot en met de brugklas / tot en met 13 jaar in de Blauwe groep blijven. Veel deelnemers willen daarna ook graag doorgaan met ontdekken bij de TechniekFabriek. Daarom hebben we ook een groep voor 12+ deelnemers als vervolg op onze Blauwe groepen. Ze gaan zo zelfstandig mogelijk (met begeleiders als coaches) werken aan grotere projecten. 

Aanmelden

Kosten: 6 euro per workshop. (Paars: 10 euro)
Nieuwe deelnemers starten meestal in een Rode groep, doorgaande deelnemers worden door ons uitgenodigd om aan te melden voor Rood, Geel of Blauw.
Ga naar het Aanmeldformulier.

Kennismakingsworkshop

Liever eerst een keer proberen? Dan kan uw kind meedoen aan een Kennismakingsworkshop (niveau beginner/halfgevorderd).
> Ga naar het Aanmeldformulier.

Contact

Heeft u vragen of wilt u iets overleggen? Stuur ons dan een bericht via het Contactformulier.