Ieder op z'n eigen niveau

Uitdagend, maar haalbaar – plezier staat voorop

Kinderen die voor het eerst deelnemen aan een workshopreeks moeten nog veel basistechnieken leren in vergelijking met kinderen die al langer meedoen. Ook leeftijd en eigenschappen van de kinderen bepalen mede welke projecten voor een kind geschikt en uitdagend zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om verschillende projecten aan te bieden aan jongere of oudere, en ervaren of minder ervaren kinderen. We werken met CWI, CWII en CWIII groepen.Wij kijken naar hoe het kind zich in de workshops ontwikkelt en plaatsen het in de meest geschikte groep: de groep waarin hij of zij met succes interessante en uitdagende projecten kan uitvoeren. Het aantal gevolgde reeksen of de leeftijd zijn hierin mede bepalend, maar niet altijd doorslaggevend.

 

Groep CWI

Kinderen zonder enige programmeer ervaring beginnen in groep CWI.  Ze leren er basistechnieken programmeren en leren de computer te gebruiken.
Ze krijgen veel begeleiding. De projecten zijn kort en niet te complex zodat ze veel plezier hebben in het resultaat.

Groep CWII

Kinderen die één of een aantal reeksen hebben meegedaan, zijn al wat vaardiger met programmeren en doorzien sneller de bedoeling of aanpak van een project. Ze verdiepen hun kennis en vaardigheden en krijgen langere en iets complexere projecten waar ze meer zelfstandig aan werken.

Groep CWIII

Kinderen met veel programmeer ervaring, of kinderen die door hun leeftijd of intelligentie sneller de projecten doorzien, werken in groep CWIII aan pittige projecten met veel stappen en handelingen. We dagen ze uit om zo zelfstandig mogelijk te plannen en te werken, en steeds handiger en slimmer te worden in hun aanpak.

Groep CWIV

Deelnemers mogen tot en met de brugklas / tot en met 13 jaar in CW-groepen blijven. Veel deelnemers willen daarna ook graag doorgaan met ontdekken. Daarom hebben we ook een groep voor 12+ deelnemers als vervolg op onze CWIII groepen. Ze gaan zo zelfstandig mogelijk (met begeleiders als coaches) werken aan grotere projecten.

Aanmelden

Kosten: zie aanmeldpagina. 
Nieuwe deelnemers starten meestal in groep CWI. Deelnemers met enige programmeerervaring worden door ons geplaatst in CWII of CWIII.
Ga naar het Aanmeldformulier.

Kennismakingsworkshop

Liever eerst een keer proberen? Dan kan uw kind meedoen aan een Kennismakingsworkshop (niveau beginner / enige ervaring).
Ga naar het Aanmeldformulier.Heeft u vragen of wilt u iets overleggen? Stuur ons dan een bericht naar digitaal@techniekfabriekhouten.nl.